ABERFELDY PRESENTS

The Tastemakers

The whisky way of life, een levensstijl waarin genot, rust en kwaliteit de belangrijkste elementen zijn. Elementen die volgens Aberfeldy single malt Scotch whisky uitstekend passen bij de Nederlandse jazzmuzikant Benjamin Herman en sterrenchef Joris Bijdendijk. Reden om beiden te benoemen tot de nieuwe ‘Tastemakers’ van Aberfeldy en hen mee te nemen naar de Schotse Hooglanden om samen het verhaal van Aberfeldy en de oorsprong van whisky te ontdekken. In drie video’s vertellen zij hoe zij zelf kwaliteit inbouwen en waarborgen in hun werk en leven.

Ep. 01

02:01

The Tastemakers

In de eerste aflevering van de serie zien we onze ‘Tastemakers’ in het dorp Aberfeldy in Schotland. Onze whisky komt hier oorspronkelijk vandaan en de eeuwenoude distilleerderij draait hier nog op volle toeren om iedereen in de wereld te voorzien van Aberfeldy. Niet alleen leren de heren hier over het maakproces van de whisky, ook gaan zij via de graanvelden de indrukwekkende Schotse Hooglanden in.

Ep. 02

01:45

A Tastemakers’ Story about Benjamin Herman

Benjamin vertelt wat hem inspireert in het leven en hoe hij dat meeneemt tijdens het creëren van nieuwe muziek; een proces dat volgens hem veel overeenkomsten heeft met het maakproces van Aberfeldy. Ook geeft Benjamin een goed inzicht in hoe je altijd kan blijven leren zolang je openstaat voor alles om je heen.

Ep. 03

01:48

A Tastemakers’ Story about Joris Bijdendijk

Joris blikt terug op zijn reis naar Schotland en ziet een duidelijke connectie tussen zijn vak als chef en het maakproces van Aberfeldy. Hij legt uit dat juist het eeuwig verfijnen en verbeteren van een proces hem zo aantrekt in een keuken. Daarbij deelt hij ook een aantal ingrediënten van het goede leven. 

TASTEMAKER

BENJAMIN HERMAN

Benjamin kreeg zijn eerste saxofoon op 12-jarige leeftijd en wist zich een jaar later al in professionele muzikale kringen te begeven. Op zijn 20e was hij al een veelgevraagde solist maar maakte pas echt naam toen hij New Cool Collective oprichtte, een ensemble dat inmiddels bijna dertig jaar over de hele wereld optreedt. Sinds de jaren negentig heeft Benjamin een indrukwekkend oeuvre van meer dan vijftig albums opgebouwd. Hij staat bekend om zijn onvermoeibare drive en eigenschap om telkens nieuwe muzikale wegen in te slaan.

“Het is verbazingwekkend hoe zo’n simpel recept – graan, gist en water – zoveel smaken kan hebben, zoveel diepte”, aldus Benjamin Herman. “Net als bij muziek zijn ze eigenlijk met hetzelfde bezig. Het maken van iets simpels en moois, smaakvol en persoonlijk. Ik denk dat ik het daarom ook leuk vind om te proeven en ermee bezig te zijn.”

TASTEMAKER

JORIS Bijdendijk

Joris Bijdendijk is chef van restaurants RIJKS® en Wils, beide bekroond met een Michelinster, en mag zichzelf SVH Meesterkok noemen. Zijn liefde voor mooie producten en lekker eten ontstond al vroeg, toen hij elk weekend met zijn familie naar de Ardennen ging waar hun boerderij met grote groentetuin werd onderhouden. Op 19-jarige leeftijd begon Joris zijn reis in de keuken waarna hij stap voor stap zijn vaardigheden als chef wist te verfijnen. Een reis die hem twee succesvolle restaurants, drie Michelinsterren en een scala aan awards heeft opgeleverd.

“Je hebt het misschien niet door, maar tijd is misschien wel een van de belangrijkste ingrediënten van alles wat lekker is”, aldus Joris Bijdendijk. “Wat ik heel tof vind, is dat je in mijn vak heel veel dingen ziet die te vergelijken zijn met het maken van whisky. Als je het hebt over brood bijvoorbeeld: in feite maak je met precies dezelfde ingrediënten twee totaal verschillende producten.”

Onze WHISKIES

ABERFELDY SINGLE MALT COLLECTIE

Op donderdag 24 november aanstaande komt de campagne tot leven door middel van een Aberfeldy diner met livemuziek in de omgeving van Amsterdam. Joris Bijdendijk zal hierbij de gerechten verzorgen, terwijl Benjamin Herman zich ontfermt over de muziek en live zal optreden. Schrijf je voor 13 november in om samen met een gast kans te maken om bij dit exclusieve event aanwezig te zijn.